De VR Bioscoop

Onze pop-up VR bioscoop geeft bezoekers dé ultieme virtual reality film ervaring. Ons systeem bestaat uit een set van 12 goede VR brillen en een besturingsprogramma waarmee alle brillen te gelijkertijd worden aangestuurd. Dompel bezoekers onder in diverse virtual reality films. Elk kwartaal bieden we een ander programma aan met een eigen selectie VR films. En tijdens feestdagen worden bijpassende film aangeboden. Ook is onze VR bioscoop setup beschikbaar voor de presentatie van eigen 360º films.

Pop-up

Onze pop-up VR bioscoop wordt op locatie van de opdrachtgever opgebouwd. De gehele VR bioscoop wordt bediend door een van onze VR specialisten, geen zorgen over de begeleiding en technische kennis. De huurprijs is overzichtelijk opgebouwd en er is een rekenmodule beschikbaar voor een kosten en opbrengsten calculatie.

Programmering

Screening day 31.03.23

Op vrijdag 31 maart hebben wij een screening day georganiseerd. Speciaal voor programmamakers, relaties en geïnteresseerden zetten wij de VR bioscoop op. Kom onze nieuwste VR films bekijken, netwerken met andere programma makers en genieten van een drankje.

Genesis

Van 1 maart 2023 tot en met 1 maart 2024 draait Genesis in onze VR bioscoop.

Praktische info

Locatie: Stadkamer Zwolle Centrum

Adres: Zeven Alleetjes 1a, 8011 CV Zwolle (2 minuten lopen vanaf station)

Parkeren: Parkeerplaats Burgemeester van Roijensingel 18

Tijd: van 13.00 tot 16.00uur

Aanmelden: popcorn@devrbioscoop.nl

Genesis

Ervaar de mijlpalen in de evolutie van de aarde en de mensheid in dit meeslepende avontuur langs 4,7 miljard jaren van evolutie. Door oog in oog te staan met dinosaurussen en het erfgoed van onze voorouders zie je de aarde en het leven in een nieuw perspectief. Gaat de mensheid wel goed om met de aarde en hoe ziet die er over 1000 jaar uit als we zo door gaan?

Trailer

Halloween 2023

Van 24 tot en met 31 oktober is het VR bioscoop programma gevuld met een aantal enge virtual reality horror films.

Feestdagen 2023

Vanaf November staat er prijswinnende VR animatiefilm op het programma. Leuk voor jong en oud, echt een familie film voor de feestdagen. De VR Bioscoop presenteert ‘Dream Collector’ van Pinta Studios.

Catatonic

Catatonic is een van de VR horror films die te zien is tijdens de Halloween VR horror films. Zet jezelf vast en maak een rit die je nog nooit eerder hebt meegemaakt. In deze baanbrekende VR-horrorfilm kruip je in de huid van een psychiatrische patiënt in een rolstoel die wordt verwelkomd in een psychiatrisch ziekenhuis. Deze meeslepende reis van de veelgeprezen regisseur Guy Shelmerdine neemt je mee op een angstaanjagende rit die je naar adem laat happen. Ben jij er klaar voor?

The Dream Collector

The Dream Collector vertelt het verhaal van een oude man en zijn speelse hond die samen leven op een vuilnisbelt, waar ze hun dagen doorbrengen met het sorteren van het afval dat door anderen is achtergelaten. De voorwerpen – een kapotte gitaar, een gescheurde honkbalhandschoen, een leeggelopen voetbal – zijn de overblijfselen van de verlaten dromen van mensen. Met zijn magie repareert de oude man elk stuk “vuilnis” en geeft het ze opnieuw om mensen te vertellen dat ze hun dromen moeten koesteren.

Trailer

Trailer

Eerdere VR cinema's

Beeld&Geluid Hilversum VR bioscoop + interview

Cinekid Forum Groningen 2022

Framed animatie filmfestival