De VR Bioscoop

Welkom bij de Virtual Reality (VR) Bioscoop van Nederland. Wij geven onze bezoekers dé ultieme VR film ervaring. VR (360º)film is een fantastische manier van storytelling dat gebruikt wordt door kunstenaars, film/theater en educatieve programma makers. Wij hebben hoogwaardige films en maken het beleven van VR laagdrempelig. De VR bioscoop is gericht op tentoonstellingen bij bibliotheken, theater/musea, culturele festiviteiten en innovatiedagen.

Met jarenlange ervaring als producent in de VR industrie, hebben wij de beste hardware, software en VR films uitgekozen voor ons concept. Onze basis setup bestaat uit een set van 12 nieuwste generatie VR brillen, een besturingsprogramma en een goede film.

Pop-up

Onze VR Bioscoop is tevens een pop-up concept. Daarmee kunnen wij onze voorstelling opbouwen op de locatie van onze opdrachtgevers. De gehele VR bioscoop wordt bediend door een van onze VR specialisten, geen zorgen over de begeleiding en technische kennis.

Wilt u meer weten over ons aanbod bij u op locatie? Stuur ons dan een mailtje: popcorn@devrbioscoop.nl

Film aanbod

Genesis (NL gesproken)

Ervaar de mijlpalen in de evolutie van de aarde en de mensheid in dit meeslepende avontuur langs 4,7 miljard jaren van evolutie. Door oog in oog te staan met dinosaurussen en het erfgoed van onze voorouders zie je de aarde en het leven in een nieuw perspectief. Gaat de mensheid wel goed om met de aarde en hoe ziet die er over 1000 jaar uit als we zo door gaan?

The Dream Collector

(vertoning van november tot en met januari)

The Dream Collector vertelt het verhaal van een oude man en zijn speelse hond die samen leven op een vuilnisbelt, waar ze hun dagen doorbrengen met het sorteren van het afval dat door anderen is achtergelaten. De voorwerpen – een kapotte gitaar, een gescheurde honkbalhandschoen, een leeggelopen voetbal – zijn de overblijfselen van de verlaten dromen van mensen. Met zijn magie repareert de oude man elk stuk “vuilnis” en geeft het ze opnieuw om mensen te vertellen dat ze hun dromen moeten koesteren.

De VR Bioscoop afgelopen jaren

Noorderzon 2023

Noorderzon is hét kunst en cultuur festival van Noord Nederland dat jaarlijks ruim 140.000 bezoekers trekt. De VR Bioscoop heeft 10 dagen lang voorstellingen mogen verzorgen.

Beeld&Geluid Hilversum VR bioscoop + interview

Cinekid Forum Groningen 2022

Framed animatie filmfestival