De VR Bioscoop

Dit is de pop-up VR bioscoop van Nederland. Wij geven bezoekers dé ultieme virtual reality film ervaring. 360o film is een fantastische manier van storytelling dat gebruikt wordt door kunstenaars, film/theater en educatieve programma makers. Wij hebben hoogwaardige films en maken het beleven van VR laagdrempelig. De VR bioscoop is gericht op tentoonstellingen bij bibliotheken, theater/musea, culturele festiviteiten en innovatiedagen.

Met jarenlange ervaring als producent in de VR industrie, hebben wij de beste hardware, software en VR films uitgekozen voor dit concept. Ons systeem bestaat uit een set van 12 goede VR brillen en een besturingsprogramma waarmee alle brillen te gelijkertijd worden aangestuurd. Op locatie verzorgen wij professionele begeleiding, aankleding van een bioscoop setting en een popcorn machine om het bioscoopgevoel helemaal af te maken.

Pop-up

Onze pop-up VR bioscoop wordt op locatie van de opdrachtgever opgebouwd. De gehele VR bioscoop wordt bediend door een van onze VR specialisten, geen zorgen over de begeleiding en technische kennis. De huurprijs is overzichtelijk opgebouwd en er is een rekenmodule beschikbaar voor een kosten en opbrengsten calculatie.

Programmering

Blockbuster 2023

Genesis, de doorlopende VR film uit ons aanbod. Uniek is dat wij deze film hebben vertaald en met een Nederlandse voice-over aanbieden. Geschikt voor jong en oud!

Genesis

Ervaar de mijlpalen in de evolutie van de aarde en de mensheid in dit meeslepende avontuur langs 4,7 miljard jaren van evolutie. Door oog in oog te staan met dinosaurussen en het erfgoed van onze voorouders zie je de aarde en het leven in een nieuw perspectief. Gaat de mensheid wel goed om met de aarde en hoe ziet die er over 1000 jaar uit als we zo door gaan?

Halloween 2023

Van 24 tot en met 31 oktober is het VR bioscoop programma gevuld met een aantal enge virtual reality horror films.

Catatonic

Catatonic is een van de VR horror films die te zien is tijdens de Halloween VR horror films. Zet jezelf vast en maak een rit die je nog nooit eerder hebt meegemaakt. In deze baanbrekende VR-horrorfilm kruip je in de huid van een psychiatrische patiënt in een rolstoel die wordt verwelkomd in een psychiatrisch ziekenhuis. Deze meeslepende reis van de veelgeprezen regisseur Guy Shelmerdine neemt je mee op een angstaanjagende rit die je naar adem laat happen. Ben jij er klaar voor?

Trailer

Feestdagen 2023

Vanaf November staat er prijswinnende VR animatiefilm op het programma. Leuk voor jong en oud, echt een familie film voor de feestdagen. De VR Bioscoop presenteert ‘Dream Collector’ van Pinta Studios.

The Dream Collector

The Dream Collector vertelt het verhaal van een oude man en zijn speelse hond die samen leven op een vuilnisbelt, waar ze hun dagen doorbrengen met het sorteren van het afval dat door anderen is achtergelaten. De voorwerpen – een kapotte gitaar, een gescheurde honkbalhandschoen, een leeggelopen voetbal – zijn de overblijfselen van de verlaten dromen van mensen. Met zijn magie repareert de oude man elk stuk “vuilnis” en geeft het ze opnieuw om mensen te vertellen dat ze hun dromen moeten koesteren.

Trailer

Trailer

Eerdere VR cinema's

Noorderzon 2023

Noorderzon is hét kunst en cultuur festival van Noord Nederland dat jaarlijks ruim 140.000 bezoekers trekt. De VR Bioscoop heeft 10 dagen lang voorstellingen mogen verzorgen.

Beeld&Geluid Hilversum VR bioscoop + interview

Cinekid Forum Groningen 2022

Framed animatie filmfestival